Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρέσβης Η.Β.: Το Brexit δεν επηρεάζει τους δεσμούς Ελλάδας – Βρετανίας
[Η Ναυτεμπορική]: Πρέσβης Η.Β.: Το Brexit δεν επηρεάζει τους δεσμούς Ελλάδας – Βρετανίας

[Η Ναυτεμπορική]: Πρέσβης Η.Β.: Το Brexit δεν επηρεάζει τους δεσμούς Ελλάδας – Βρετανίας

Ο Βρετανός πρέσβης προέβλεψε ότι η ολοκλήρωση της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ολοκληρωθεί το 2019.

Παρά την απόφαση για Brexit, οι δεσμοί Βρετανίας και Ελλάδας θα ενισχυθούν κυρίως σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η αμυντική συνεργασία και το διμερές εμπόριο, δήλωσε ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ρ.ΕΥ.Μ.Α. (Ριζοσπαστική , Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση).

Ο Βρετανός πρέσβης στάθηκε στο ότι Βρετανία και Ελλάδα εξακολουθούν να είναι οι μόνες χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας που καταβάλουν το 2% του ΑΕΠ τους γιꞌ αυτό το σκοπό και αναφέρθηκε στη συμβολή της χώρας του στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου.

Αναφορικά με  τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, είπε πως η Μεγάλη Βρετανία είναι σταθερή προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην ισχύ των Διεθνών Συνθηκών, ενώ προέβλεψε ότι η ολοκλήρωση της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ολοκληρωθεί το 2019.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει το επιχειρείν στην Ελλάδα, καταθέτοντας προσωπικές του εμπειρίες από επισκέψεις σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες.

Από την πλευρά των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, παρουσίασε τις θέσεις του ΡΕΥΜΑτος για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα και αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακής ευκαιρίας που παρουσιάζει η αναδιάταξη του διεθνούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!