Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως στον προϋπολογισμό του 2017 από το Ευρωκοινοβούλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως στον προϋπολογισμό του 2017 από το Ευρωκοινοβούλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως στον προϋπολογισμό του 2017 από το Ευρωκοινοβούλιο

Το πράσινο φως στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017 άναψε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφους 438 υπέρ, 194 κατά και επτά αποχές.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει την καλύτερη υποστήριξη των άνεργων νέων, καθώς και πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση βασικών πρωτοβουλιών στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των έργων υποδομής στις μεταφορές, της έρευνας και της κινητικότητας των φοιτητών μέσω του «Erasmus+».

Τα συνολικά ποσά του προϋπολογισμού ανέρχονται 157,8578 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και 134,49 δισ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών.

«Έχουμε πετύχει τους στόχους μας, καθώς ο προϋπολογισμός του 2017 επικεντρώνεται σαφώς στις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης» δήλωσε ο εισηγητής των Σοσιαλδημοκρατών, Jens Geier.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής των Πρασίνων, Indrek Tarand, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως «η Κομισιόν αγνόησε την πρόταση του Κοινοβουλίου για διατήρηση μέρους των απολαβών των πρώην Επιτρόπων ως αποθεματικό, και για την αποδέσμευσή του μόνο εφόσον ο Κώδικας Δεοντολογίας καταστεί αυστηρότερος».

Νεολαία, ανάπτυξη και απασχόληση

Το ΕΚ εξασφάλισε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον, προκειμένου να παρασχεθεί στους νέους η απαραίτητη βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!