Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως από τη γερμανική βουλή ζητά ο Ντιμιτρόφ
[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως από τη γερμανική βουλή ζητά ο Ντιμιτρόφ

[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως από τη γερμανική βουλή ζητά ο Ντιμιτρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ζητά μέσω της FAZ από τη γερμανική βουλή την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Με άρθρο του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ ζητά από την γερμανική βουλή να δώσει πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα του, η οποία όπως υποσχέθηκε πριν από λίγες μέρες η καγκελάριος Μέρκελ στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «από το 2009 κάθε χρόνο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προτείνουν την ένταξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία. Όμως οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκινούσαν, γεγονός που οφειλόταν στο ονοματολογικό, το οποίο επιβάρυνε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Με ακριβείς διπλωματικές κινήσεις και υπομονή καταλήξαμε σε μια ιστορική λύση κάτι που δεν ήταν αυτονόητο. Επιτύχαμε έναν πραγματικά ευρωπαϊκό συμβιβασμό. Ήταν η προοπτική ενός κοινού μέλλοντος των δύο χωρών και των λαών τους στους κόλπους της Ε.Ε. που κατέστησε εφικτή μια ιστορική λύση. Κίνητρό μας το όραμα για μια ειρηνική και ευημερούσα περιοχή σε μια ειρηνική και ευημερούσα Ε.Ε.».

«Κατανοούμε ότι δεν θα γίνουμε μέλη της Ε.Ε. σήμερα ή αύριο», συνεχίζει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ. «Η Κροατία διαπραγματευόταν επτά χρόνια πριν ενταχθεί στην Ε.Ε. Για μας η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί τον ιδανικό οδικό χάρτη για να γίνει η Βόρεια Μακεδονία μια σταθερή δημοκρατία. Οι μέχρι σήμερα επιτυχίες της χώρα μας θα πρέπει να ανταμειφθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!