Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Πράσινη» ενίσχυση 21 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ
[Η Ναυτεμπορική]: «Πράσινη» ενίσχυση 21 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ

[Η Ναυτεμπορική]: «Πράσινη» ενίσχυση 21 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το οποίο θα προβλέπει φιλόδοξους στόχους τόσο για τη διείσδυση των ΑΠΕ όσο και για την ενεργειακή αποδοτικότητα. Την ίδια ώρα άρχισε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των ΑΠΕ.

Όσον αφορά το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ, εκτός από το μηδενικό μερίδιο του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή το 2030, στο πλαίσιο της πλήρους απολιγνιτοποίησης της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής έως το 2028 που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, βασικά χαρακτηριστικά του θα αποτελούν οι πιο «επιθετικοί» στόχοι για τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μίγμα, αλλά και για την ενεργειακή εξοικονόμηση. Μάλιστα, στο σχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνεται εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, χάρη στη μαζική εγκατάσταση νέων μονάδων ΑΠΕ, εντός της επόμενης 25ετίας θα δημιουργηθούν 30.000 καινούργιες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας πάνω από 11 δισ. ευρώ.

Ανάλογα οφέλη αναμένονται και από την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος της χώρας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!