Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΞ: Οι προκλήσεις για τον τουρισμό το 2020
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΞ: Οι προκλήσεις για τον τουρισμό το 2020

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΞ: Οι προκλήσεις για τον τουρισμό το 2020

Αποψη του ξενοδοχίου Πόρτο Πάρος.

Οι ξενοδόχοι κάνουν τον δικό τους απολογισμό για το 2019, αφήνοντας πίσω μια έντονη χρονιά, την οποία σημάδεψε η πτώχευση της Thomas Cook και υποδεχόμενοι το 2020, το οποίο αναμένεται να είναι ένα έτος γεμάτο προκλήσεις.

«Το 2019 ήταν χρονιά διόρθωσης. Υπήρχαν προορισμοί που πήγαν αρκετά καλά, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και στο νότιο Αιγαίο ενώ η ενδοχώρα δεν είχε τις ίδιες πληρότητες. Το 2019 έχει σημαδευτεί από την πτώχευση της Thomas Cook η οποία έφερε ανατροπή σε οικονομικά δεδομένα ενώ ο κλάδος περιμένει ακόμη κάποια διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση όσον αφορά πάγια αιτήματά μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

«Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια διαδικασία σταθερότητας τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις αφίξεις. Ωστόσο, η βραχυχρόνια μίσθωση έχει φέρει μεγάλη ανατροπή στην αγορά, για αυτό παρατηρούμε πολλές αφίξεις αλλά όχι αντίστοιχο αριθμό διανυκτερεύσεων. Αναμένουμε και σε αυτόν τον τομέα να δούμε ποιο θα είναι το πλαίσιο από τον Ιανουάριο. Να μπούμε δηλαδή, σε έναν πλαίσιο που όλοι θα πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί», πρόσθεσε ο κ. Τάσιος.

Αναφερόμενος στο νέο χρόνο που έρχεται, ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε ότι το 2020 αναμένεται να είναι μια χρονιά με πολλές προκλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!