Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πού «σκόνταψαν» πάλι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας
[Η Ναυτεμπορική]: Πού «σκόνταψαν» πάλι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας

[Η Ναυτεμπορική]: Πού «σκόνταψαν» πάλι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η Wall Street κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ένα κλίμα ευφορίας επικρατούσε στις αγορές διεθνώς, χάρη σε πληροφορίες ότι ΗΠΑ και Κίνα είναι πολύ κοντά στο να υπογράψουν τη λεγόμενη «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας. Οι επενδυτές βιάστηκαν και πάλι. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις διαπραγματεύσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να έχουν κολλήσει και πάλι. Kανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα δοθεί τέλος στον εμπορικό πόλεμο, που εδώ και 16 μήνες ανοίγει βαθιές πληγές στην παγκόσμια οικονομία.

Το νέο μεγάλο αγκάθι, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, είναι τα αγροτικά προϊόντα. Δηλώσεις που είχαν γίνει υπό καθεστώς ανωνυμίας το τελευταίο διάστημα από διαπραγματευτές των ΗΠΑ είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου ζητήματος να μην ενταχθούν στην «Πρώτη Φάση».

Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είναι ανένδοτος σε αυτό το σημείο. Στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι η Κίνα έχει συμφωνήσει να αγοράζει αμερικανικό χοιρινό, σόγια και άλλα αγροτικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων ετησίως, για να τον «αδειάσει» η κινεζική πλευρά. Το Πεκίνο ακόμη και σήμερα αρνείται να συμπεριληφθεί συγκεκριμένο ποσό στο αρχικό κείμενο της συμφωνίας, σύμφωνα με τη WSJ που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!