Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο κοστίζουν στις επιχειρήσεις οι απάτες μέσω email;
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο κοστίζουν στις επιχειρήσεις οι απάτες μέσω email;

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο κοστίζουν στις επιχειρήσεις οι απάτες μέσω email;

Μπορεί να θεωρείται εύκολο να προστατευθεί κανείς από τις απάτες μέσω emails, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο.

Οι κανόνες προστασίας που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για το προσωπικό του email είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν και από τους εργαζόμενους σε μία επιχείρηση, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με επιχειρηματικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το αντίστοιχο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκανε μία ανάλυση που δημοσιεύει το ZD Net αναφορικά με το κόστος που έχει για τις επιχειρήσεις το σύνολο της οικονομικής απάτης που διενεργείται μέσω email. Τα στοιχεία που προέκυψαν είναι εντυπωσιακά, καθώς στη μελέτη αυτή γίνεται λόγος για κόστος της τάξης των 301 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα μέσω απάτης που διενεργείται με κακόβουλα email και άλλους τρόπους παράνομης χρήσης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο πρόσφατα στοιχεία αυτά έρχονται να αυξήσουν κατά πολύ τους υπολογισμούς που είχε κάνει το FBI στις ΗΠΑ για το ετήσιο κόστος στις επιχειρήσεις από τις απάτες μέσω email. Τα στοιχεία προέρχονται από τις έρευνες των Αρχών, αλλά και από τα όσα δηλώνουν οι οικονομικοί θεσμοί στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις αναφορές από τις ίδιες τις επιχειρήσεις που εντοπίζουν ύποπτες συμπεριφορές και επικοινωνίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!