Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο φεμινίστρια είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο φεμινίστρια είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο φεμινίστρια είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

«Η Ευρώπη είναι γυναίκα». Αυτο ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε η Γερμανίδα πρώην υπουργός Άμυνας και νυν διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντιμέτωπη με σθεναρές αντιδράσεις για τον διορισμό της, οι υποστηρικτές της, αλλά και η ίδια έπαιξε το χαρτί της «ισότητας των φύλων». Και κέρδισε. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κομισιόν. Πόσο φεμινίστρια είναι όμως και πόσο σκοπεύει να προσπίσει τα δικαιώματα των γυναικών στην Ευρώπη;

Πολύ προτού γίνει η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε μία μακρά και επιτυχημένη πολιτική καριέρα, φθάνοντας κάποια στιγμή πολύ κοντά ακόμη και να διαδεχτεί την Άγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Ως υπουργός οικογενειακών υποθέσεων, σχολιάζει το Politico, κατάφερε να περάσει αυτό που πολλοί άλλοι δεν τολμούσαν στη Γερμανία: νόμους που καθιστούσαν σαφές ότι η ανατροφή ενός παιδιού είναι δουλειά του πατέρα όσο και της μητέρας.

Σε μία από τις πολλές χώρες του κόσμου, όπου η εικόνα της οικογένειας ισοδυναμεί με τον άνδρα σε ρόλο εργαζόμενου πατέρα και τη γυναίκα σε αποκλειστικό ρόλο μητέρας, η φον ντερ Λάιεν θεσμοθέτησε τη δίμηνη άδεια πατρότητας. Ακόμη και σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι πατεράδες στη Γερμανία διστάζουν να πάρουν άδεια πατρότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!