Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο εμπιστεύονται οι Έλληνες τον Τραμπ και τις ΗΠΑ;
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο εμπιστεύονται οι Έλληνες τον Τραμπ και τις ΗΠΑ;

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο εμπιστεύονται οι Έλληνες τον Τραμπ και τις ΗΠΑ;

Της Νατάσας Στασινού
[email protected]

Καθόλη τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι επιφυλακτική, αν όχι ευθέως αρνητική, απέναντι στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου. Νέα διεθνής έρευνα αποκάλυψε ότι το 64% δεν εμπιστεύεται ότι θα «ενεργήσει ορθώς» στις διεθνείς εξελίξεις, ενώ μόλις το 29% εξέφραζε αυτήν την πεποίθηση. Πόσο όμως εμπιστεύονται οι Έλληνες τον Τραμπ και τις ΗΠΑ σε περίοδο εντάσεων και αβεβαιότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή; Και τι έχει αλλάξει από την εκλογή του 2016 και σε σχέση με την εποχή Ομπάμα;

Εάν εξετάσει κανείς τα στοιχεία των τελευταίων ετών θα διαπιστώσει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ενώ το ποσοστό εμπιστοσύνης στον Τραμπ (αν και βαίνει αυξανόμενο) είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο που απολάμβανε ο Ομπάμα, το ποσοστό των θετικών απόψεων για τις ΗΠΑ είναι σήμερα εμφανώς ενισχυμένο. Η εποχή του αντιαμερικανισμού έχει μάλλον παρέλθει.

Στην έρευνα του Pew (που διενεργήθηκε πριν από τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν) συμμετείχαν συνολικά 32 χώρες ανά τον κόσμο. Τα αρνητικά αισθήματα για τον Τραμπ είναι ιδιαιτέρως έντονα στην Δυτική Ευρώπη: χονδρικά ¾ δηλώνουν ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη στη Γερμανία, στη Σουηδία, στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία. Αντιθέτως είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουκρανία.

Στην Ελλάδα μόλις το 25% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στον Τραμπ για τον διεθνή του ρόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!