Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο απέχει η Ευρώπη από την… ύφεση;
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο απέχει η Ευρώπη από την… ύφεση;

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο απέχει η Ευρώπη από την… ύφεση;

Η Ευρωζώνη αισθάνεται βαριά τη σκιά του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, με τις παραγγελίες μεγάλων και μικρών βιομηχανιών από τρίτες χώρες να κάνουν βουτιά και τον μεταποιητικό κλάδο να συρρικνώνεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς. Και οι απειλές για την οικονομία της δεν σταματούν εκεί.

Η Γερμανία, η κορυφαία οικονομία της Ευρωζώνης απέφυγε μετά βίας πέρυσι την ύφεση και φέτος παραμένει εξαιρετικά αδύναμη, με τους ειδικούς να προβλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης μόλις 0,8% φέτος και 0,7% την επόμενη χρονιά. Αυτό εφόσον δεν υπάρξουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις. Ποιες θα μπορούσε να είναι αυτές; Στο τραπέζι παραμένει η απειλή των αμερικανικών δασμών στα αυτοκίνητα. Η Capital Economics σε πρόσφατη αναφορά της προειδοποιούσε πως είναι «ολοένα και πιο πιθανή» η επιβολή των δασμών. Μία τέτοια εξέλιξη σημείωνε, «θα βύθιζε την γερμανική οικονομία σε ύφεση». Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα δέχονταν καίριο πλήγμα το οποίο δεν θα αργούσε να φανεί και στο ΑΕΠ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, η Γαλλία δεν κινδυνεύει στον ίδιο βαθμό, αλλά πάντος βρίσκεται σε φάση αποθέρμανσης. Το δεύτερο τρίμηνο το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο. Όσο για την Ιταλία, το τρίτο μεγαλύτερο μέλος του ευρώ, βιώνει νέα κυβερνητική κρίση με τους ειδικούς να φοβούνται νέα παράλυση της οικονομίας, καθώς θα ετοιμάζονται πρόωρες κάλπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!