Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει η Huawei, πώς μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει η Huawei, πώς μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει η Huawei, πώς μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση

Η βρετανική ARM με εσωτερικό σημείωμα προς τα στελέχη της γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τις επιχειρηματικές σχέσεις με την Huawei στον απόηχο των κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις κινεζικές επιχειρήσεις.
Στην ουσία πρόκειται για ένα ντόμινο που ξεκίνησε με την απόφαση της Google να διακόψει την συνεργασία της με την κινεζική Huawei και να θέσει περιορισμούς στην χρήση του λειτουργικού συστήματος Android. Ακολούθησαν οι επίσης αμερικανικές Qualcomm, Microsoft και Intel, ενώ στη συνέχεια στον χορό μπήκαν και ιαπωνικές εταιρείες.
Όπως αναφέρεται στο εσωτερικό έγγραφο της βρετανικής ARM, το οποίο δημοσιοποίησε το BBC, «όλες οι ενεργές συμβάσεις, τα δικαιώματα υποστήριξης και οι εκκρεμείς δεσμεύσεις» παύουν να ισχύουν. «Εκτιμούμε τις στενές σχέσεις μας με τους εταίρους μας, αλλά αναγνωρίζουμε την πίεση που υφίστανται ορισμένοι από αυτούς, ως αποτέλεσμα πολιτικά παρακινημένων αποφάσεων», ήταν η επίσημη αντίδραση της Huawei στην κίνηση της ARM.
Χωρίς κανονική άδεια χρήσης του Android η Huawei δεν θα μπορεί να προσφέρει στα νέα της τηλέφωνα τις πλήρεις υπηρεσίες της Google και την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Play Store. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έδωσαν μία τρίμηνη περίοδο εξαίρεσης του αποκλεισμού που απλά δίνει την ευκαιρία στην εταιρεία να στέλνει ενημερώσεις λογισμικού για το συγκεκριμένο διάστημα. Ωστόσο, η κίνηση ουσιαστικά καθιστά την παρουσία των Huawei smartphones επισφαλή στο σύνολο των δυτικών χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!