Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα στηρίξει η Ε.Ε. τις επενδύσεις για το κλίμα
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα στηρίξει η Ε.Ε. τις επενδύσεις για το κλίμα

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα στηρίξει η Ε.Ε. τις επενδύσεις για το κλίμα

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Η Ε.Ε. θα στηρίξει χρηματοδοτικά τις περιφέρειες των κρατών-μελών που θα κληθούν να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας θα τεθεί προς συζήτηση στο Εurogroup και το ενδεχόμενο να μην υπολογίζονται στο συνολικό δημόσιο χρέος οι δημόσιες επενδύσεις σε σχέδια που εξυπηρετούν τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας. Η πρωτοβουλία προέρχεται από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για την Οικονομία Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

Η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής (12-13 Δεκεμβρίου) για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κυριάρχησε στη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Ευρωβουλής με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Φον ντερ Λάιεν.

Ο κ. Μισέλ αφού χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για κλιματική ουδετερότητα το 2050 ως ένα μεγάλο άλμα της Ε.Ε., πρόσθεσε ότι η μετάβαση αυτή πρέπει να είναι δίκαιη και ισορροπημένη. Ωστόσο, όπως είπε, θα χρειαστούν χρηματοδοτικοί πόροι προκειμένου να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη που θα χρειαστεί να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να διαθέσει 100 δισ. ευρώ προς αυτήν την κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!