Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς οι νέοι αγρότες μπορούν να «οργώσουν» το επιχειρείν
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς οι νέοι αγρότες μπορούν να «οργώσουν» το επιχειρείν

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς οι νέοι αγρότες μπορούν να «οργώσουν» το επιχειρείν

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Είκοσι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την ένταξη κάθε ενδιαφερόμενου στο καθεστώς των Νέων Αγροτών δίνει σήμερα η «Ν», στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης του μέτρου.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, κατά την ομιλία του στο 2ο Αγροτικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», με τίτλο «Καλλιεργώντας την Ανάπτυξη ή “Αγρανάπαυση”», «για το μέτρο εκκίνησης και στήριξης νέων γεωργών με 241 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη, εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον με την υποβολή περίπου 14.700 αιτήσεων», προσθέτοντας ότι την ένταξη των νέων γεωργών θα ακολουθήσει η προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης (μέτρο με 357 εκατ. ευρώ κοινοτικούς πόρους). Σύμφωνα με τον κ. Κασίμη, η προδημοσίευση του μέτρου προγραμματίζεται εντός Απριλίου.

Η διαδικασία της αξιολόγησης των νέων αγροτών αναμένεται να διαρκέσει περίπου 1,5 μήνα, ενώ θα δοθεί και χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις. Οι πρώτες αξιολογήσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι και τις 29/5/2017. Η δεύτερη αξιολόγησης μπορεί να ξεκινήσει πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι και τις 16/6/2017.

Στον βαθμό που η αξιολόγηση «τρέξει» εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, τότε δύναται το πρόγραμμα για τη στήριξη των νέων αγροτών να «κουμπώσει» με τα επόμενα προγράμματα, τα οποία αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και αφορούν τη Μεταποίηση και τα Σχέδια Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!