Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα ή την ίωση του παιδιού στις διακοπές
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα ή την ίωση του παιδιού στις διακοπές

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα ή την ίωση του παιδιού στις διακοπές

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εορτών και των χειμερινών αποδράσεων. Πολλοί από εμάς, θα βρεθούμε μαζί με τα παιδιά μας με συγγενείς και φίλους σε κάποιο μέρος, για να περάσουμε τις γιορτές. Η θερμοκρασία είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα και οι πιθανότητες να κρυολογήσουμε είτε εμείς αλλά κυρίως τα παιδιά είναι αρκετές όσο και εάν προσέξουμε.

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε και ο Δρ. Νίκος Βουδούρης, Παιδίατρος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας μας τα εξηγεί καθώς όπως λέει, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το κρυολόγημα ή την ίωση του παιδιού.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον παιδικό πόνο και πυρετό και να χαρείτε στο μέγιστο τις διακοπές των Χριστουγέννων:

  • Πριν φύγετε με το παιδί για διακοπές ελέγξετε αν έχει κάνει όλα τα εμβόλια. Αυτό είναι απαραίτητο για αυτονόητους λόγους.
  • Πάρτε μαζί σας το αντιπυρετικό και αναλγητικό, που χρησιμοποιείτε συνήθως. Το αναλγητικό-αντιπυρετικό μπορεί να δοθεί στο παιδί στην περίπτωση που θα ανεβάσει πυρετό ή παραπονιέται για πόνους όπως ο πονοκέφαλος, ο πονόδοντος, οι πόνοι ανάπτυξης κα. Καλό είναι να μην χορηγήσετε αντιπυρετικό όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των 38,5οC στη μασχάλη εκτός κι αν για ειδικούς λόγους (π.χ. ιστορικό πυρετικών σπασμών) συστήνεται από τον παιδίατρο κάτι άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!