Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πορτογαλία: Χάος στα βενζινάδικα από την απεργία των οδηγών βυτιοφόρων
[Η Ναυτεμπορική]: Πορτογαλία: Χάος στα βενζινάδικα από την απεργία των οδηγών βυτιοφόρων

[Η Ναυτεμπορική]: Πορτογαλία: Χάος στα βενζινάδικα από την απεργία των οδηγών βυτιοφόρων

Ουρές σχημάτιζαν σήμερα πολλοί Πορτογάλοι που ήθελαν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με καύσιμα, καθώς πολύ λίγα πρατήρια καυσίμων εξακολουθούν να λειτουργούν εξαιτίας της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων που έχει προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις στην αγορά.

Τουλάχιστον 50 οδηγοί περίμεναν στη βροχή για να βάλουν βενζίνη σε έναν αυτοκινητόδρομο του Σεϊσάλ, προάστιο της Λισαβόνας.

Οι ουρές αναμονής έφταναν και το ένα χιλιόμετρο έξω από κάποια πρατήρια, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σχεδόν 3.000 πρατήρια σε όλη την Πορτογαλία δεν διαθέτουν πλέον καύσιμα, εκ των οποίων περίπου 800 στην περιοχή της Λισαβόνας και περίπου 400 στο Πόρτο.

Την απεργία κήρυξε τη Δευτέρα το Εθνικό Συνδικάτο Μεταφορών Επικίνδυνων Υλών (SNMMP) και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Πορτογαλία εν όψει των αργιών του Πάσχα.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση αποφάσισε χθες Τρίτη να επιστρατεύσει τους οδηγούς, προκειμένου να διασφαλίσει τον ανεφοδιασμό των αεροδρομίων, των λιμανιών, των ασθενοφόρων, των μέσων μαζικής μεταφοράς και του 40% των πρατηρίων στις περιοχές της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα προειδοποίησε σήμερα το πρωί μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι το μέτρο θα επεκταθεί «αν κριθεί απαραίτητο». «Ο ανεφοδιασμός των αεροδρομίων έχει διασφαλιστεί πλήρως όπως και η λειτουργία των δυνάμεων της τάξης και των υπηρεσιών διάσωσης», υπογράμμισε.

Το SNMMP, το οποίο συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και εκπροσωπεί περίπου 700 οδηγούς σε σύνολο περίπου 1000, κήρυξε απεργία διαρκείας με αίτημα την αύξηση των μισθών και την αναγνώριση ιδιαίτερου καθεστώτος για τους οδηγούς εξαιτίας των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!