Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 16 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι πολικές αρκούδες ίσως εξαφανιστούν νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν οι επιστήμονες
[Η Ναυτεμπορική]: Οι πολικές αρκούδες ίσως εξαφανιστούν νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν οι επιστήμονες

[Η Ναυτεμπορική]: Οι πολικές αρκούδες ίσως εξαφανιστούν νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν οι επιστήμονες

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί σοβαρά προβλήματα για τις πολικές αρκούδες, αλλά μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα ποσοστά μεταβολισμού τους είναι υψηλότερα από ό,τι πιστεύαμε και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον καθιστά δυσκολότερη την εξασφάλιση τροφής για να ικανοποιηθούν οι ενεργειακές τους ανάγκες.

Καθώς αγωνίζονται να βρουν λεία, θα μπορούσαν να εξαφανιστούν ταχύτερα από ό,τι εκτιμούσαν οι επιστήμονες προηγουμένως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

H ομάδα επιστημόνων της Αμερικανικής Γεωλογικής Επισκόπησης, του Επιστημονικού Κέντρου Αλάσκας και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σάντα Κρουζ, μελέτησε εννέα πολικές αρκούδες σε διάστημα τριών ετών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο τον Απρίλιο, στη Θάλασσα Μποφόρ κοντά στην Αλάσκα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι αρκούδες απαιτούσαν ως τροφή τρεις νεαρές ή μία ενήλικη φώκια κάθε δέκα ημέρες. Ωστόσο, πέντε από τις εννέα πολικές αρκούδες δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν το στόχο κατά τη διάρκεια της μελέτης και το σωματικό τους βάρος έπεσε μέχρι και κατά 20 κιλά, μέσα σε μόνο δέκα ημέρες.

«Δεν περιμέναμε να δούμε τέτοιες μεγάλες αλλαγές στις μάζες σώματος τους, σε μια εποχή που θα έπρεπε να παίρνουν όγκο για να τους διατηρήσει κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτή και άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι πολικές αρκούδες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σωματικές τους απαιτήσεις όπως κάποτε», δήλωσε ο βιολόγος Άντονι Παγκάνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!