Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο «πόλεμος» των χάκερ: Ρώσοι χάκερ διείσδυσαν σε ιρανική επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας
[Η Ναυτεμπορική]: Ο «πόλεμος» των χάκερ: Ρώσοι χάκερ διείσδυσαν σε ιρανική επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας

[Η Ναυτεμπορική]: Ο «πόλεμος» των χάκερ: Ρώσοι χάκερ διείσδυσαν σε ιρανική επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας

Μια ιρανική ομάδα χάκερ «χακαρίστηκε» η ίδια από Ρώσους με σκοπό τη διεξαγωγή κυβερνοκατασκοπείας σε διάφορες χώρες, όπως αποκάλυψαν βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες (το NCSC της GCHQ και η NSA αντίστοιχα).

Όπως αναφέρει το BBC, η ιρανική ομάδα, με την ονομασία OilRig (το Reuters κάνει λόγο για ομάδα ονόματι APT34- σημειώνεται πως στο παρελθόν έχει αναφερθεί σύνδεση μεταξύ δραστηριοτήτων των ομάδων αυτών, και γενικότερα το «τοπίο» είναι αρκετά «θολό» ως προς τις ομάδες αυτές), παραβιάστηκε από μια ρωσική ομάδα ονόματι Turla. Αυτό που έκαναν οι Ρώσοι ήταν να διεισδύσουν στην ιρανική επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας προκειμένου να στοχεύσουν άλλα θύματα.

Έρευνα του National Cyberbesecurity Centre (NCSC) άρχισε το 2017 σχετικά με μια επίθεση εναντίον βρετανικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η όλη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, το NCSC ανακάλυψε πως η επίθεση στο ίδρυμα είχε πραγματοποιηθεί από τη ρωσική ομάδα Turla, η οποία έκανε με τη σειρά της έρευνες για τα μέσα και τις δυνατότητες της ιρανικής OilRig.

Στο πλαίσιο μιας έρευνας διάρκειας μηνών αποκαλύφθηκε ότι η ρωσική ομάδα είχε στοχεύσει την ιρανική ομάδα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα εργαλεία και την πρόσβασή της για τη συλλογή δεδομένων και την παραβίαση συστημάτων.

Διαπιστώθηκαν επιθέσεις σε πάνω από 35 χώρες, με τα περισσότερα από τα θύματα να είναι στη Μέση Ανατολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!