Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο ΕΟΠΥΥ, δεν συσσωρεύει χρέος και ότι μέχρι στιγμής, έχει εκκαθαρίσει 4 μήνες και τώρα εκκαθαρίζει και τον 5ο μήνα και γίνεται εκκαθάριση στο 100% της υποβολής»

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ έχουν πληρώσει φέτος τα νοσοκομεία σε ληξιπρόθεσμα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνική οικονομία.

Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση καθώς, όπως υπογράμμισε, από την εφαρμογή του μέτρου σε πέντε μόνο νοσοκομεία εξοικονομήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ. Ακόμη είπε ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης τον πρώτο μήνα λειτουργίας του περιέθαλψε 6.200 ασθενείς.

Ειδικότερα για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων των νοσοκομείων ο κ. Πολάκης είπε ότι «603.000.000 φρέσκο χρήμα έχει πέσει στην αγορά», καθώς από τα τέλη Ιουλίου έχει πληρώσει 559.577.797 ευρώ από την πρώτη και δεύτερη δόση και από την δεύτερη δόση των 50 εκατομμυρίων έχουν πληρώσει 44.204.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!