Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΕΔΗΝ: Η έκδοση συντάξεων καθυστερεί 2,5 χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΕΔΗΝ: Η έκδοση συντάξεων καθυστερεί 2,5 χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΕΔΗΝ: Η έκδοση συντάξεων καθυστερεί 2,5 χρόνια

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (νυν υπηρεσία του ΕΦΚΑ) για την έκδοση συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλει μεγάλες καθυστερήσεις, επισημαίνοντας πως οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων από εργαζομένους σε νοσοκομεία και ΟΤΑ φτάνουν τις 9.000.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων ηέκδοση συντάξεων καθυστερεί πάνω από δυόμιση χρόνια και ως εκ τούτω η έκδοση των επικουρικών και εφάπαξ πάνω από τέσσερα χρόνια. «Σταματάνε τις σπουδές παιδιά θανόντων συναδέλφων γιατί η μεταβίβαση του δικαιώματος σύνταξης καθυστερεί» σημειώνει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι στην αρμόδια υπηρσεία είναι «στοίβα οι φάκελοι στα γραφεία των λιγοστών υπαλλήλων που κατέβασαν τα στυλό επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι αποσπάσεις τους».

Όσον αφορά στις εκκρεμείς αιτήσεις, οι 4.500 είναι από τα Νοσοκομεία Κέντρα Υγείας ΕΚΑΒ με δεδομένο ότι κάθε χρόνο μόνο από τα Νοσοκομεία συνταξιοδοτούνται 1.500 (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η οδηγία που δόθηκε από την κα. Αχτσιόγλου είναι να εκδίδονται 25 συντάξεις το μήνα των 9.000 αιτημάτων που είναι σε εκκρεμότητα (Υγεία και ΟΤΑ) από κάθε υπάλληλο συστήνοντας ομάδες εργασίας. «Με δεδομένο τον αριθμό των υπαλλήλων που σήμερα βρίσκονται στο πρώην Γενικό Λογιστήριο αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος απονομής των συντάξεων θα αυξηθεί στα τέσσερα και πέντε χρόνια» προειδοποιεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!