Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πνευμονιοκοκκική πνευμονία… Υπάρχουν μέτρα πρόληψης;
[Η Ναυτεμπορική]: Πνευμονιοκοκκική πνευμονία… Υπάρχουν μέτρα πρόληψης;

[Η Ναυτεμπορική]: Πνευμονιοκοκκική πνευμονία… Υπάρχουν μέτρα πρόληψης;

Το εμβόλιο κατά του πνευμονιοκκόκου αποτρέπει 2 έως 3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως από πνευμονιοκκοκική πνευμονία σε όλο τον κόσμο. Είναι εμβόλιο 13δύναμο και πολύ αποτελεσματικό.

Dr. Γεώργιος Ι. Τασόπουλος MD,PhD
Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος

 

Πνευμονία ονομάζουμε τη λοίμωξη του κατωτέρου αναπνευστικού συστήματος η οποία μπορεί να οφείλεται  σε πλειάδα ιών και μικροβίων.

Όταν το αίτιο μίας πνευμονίας είναι ο πνευμονιόκοκκος, μιλάμε για πνευμονιοκοκκικήπνευμονία, η οποία είναι η πιο συχνή μορφή πνευμονίας μεταξύ των ενηλίκων και η κυριότερη αιτία θανάτου σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Όταν ο οργανισμός προσβληθεί από πνευμονία οι κυψελίδες του πνεύμονα, δηλαδή οι χώροι στους οποίους επιτελείται η αναπνευστική λειτουργία, γεμίζουν από φλεγμονώδες υγρό με αποτέλεσμα την εκδήλωση των συμπτωμάτων τις νόσου που είναι ο βήχας, ο πυρετός, το ρίγος και μερικές φορές η δυσκολία στην αναπνοή.

Η μετάδοση γίνεται κυρίως αερογενώς, με σωματίδια τα οποία εκπέμπονται με το βήχα ή το φτάρνισμα από άτομο σε άτομο ενώ μετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω ακάθαρτων χεριών τα οποία πρώτα έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.

Οι ομάδεςπληθυσμού που προσβάλλονται συχνότερα, είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και τα βρέφη καθώς και άτομα με προβλήματα υγείας όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το βρογχικό άσθμα, ο σακχαρώδης διαβήτης κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!