Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πλήρως αποδοτικά τα προγράμματα αντιμετώπισης της κατάθλιψης στο χώρο εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: Πλήρως αποδοτικά τα προγράμματα αντιμετώπισης της κατάθλιψης στο χώρο εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: Πλήρως αποδοτικά τα προγράμματα αντιμετώπισης της κατάθλιψης στο χώρο εργασίας

Έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην οποία έλαβαν μέρος 65.000 εθελοντές, οι οποίοι εργάζονταν σε 16 μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι όσο πιο νωρίς ανιχνευθούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης τόσο πιο γρήγορα αποθεραπεύονται με αποτέλεσμα να μειώνονται οι απουσίες από την εργασία τους.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι απαραίτητο να υπάρχουν προγράμματα ανίχνευσης και αντιμετώπισης της κατάθλιψης σε όλες τις εταιρείες και να λαμβάνουν μέρος σε αυτά όλοι οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τους Aμερικανούς επιστήμονες, το κόστος της κατάθλιψης είναι εξαιρετικά υψηλό για την οικονομία των ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 6% των υπαλλήλων πάσχουν από κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από 30 δισ. δολάρια λόγω χαμένης παραγωγικότητας.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές προσπάθησαν να εξετάσουν τη διαφορά μεταξύ μιας κλασικής προσέγγισης της κατάθλιψης των εργαζομένων και μιας επεμβατικής προσέγγισης με τηλεφωνική επαφή και παροχή στήριξης προς τον υπάλληλο με κατάθλιψη, κατά τις εργάσιμες ώρες.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, απάντησαν σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο από το χώρο εργασίας τους μέσω διαδικτύου. Σημειώνεται ότι στην έρευνα δεν συμπεριλήφθησαν μόνοι οι εργαζόμενοι που λάμβαναν θεραπεία για κατάθλιψη ή είχαν τάση αυτοκτονίας ή μανιακό σύνδρομο ή ιστορικό χρήσης ναρκωτικών ή κατάχρησης άλλων ουσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!