Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε πλήρη λειτουργία το 112 από την 1η Ιανουαρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Σε πλήρη λειτουργία το 112 από την 1η Ιανουαρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Σε πλήρη λειτουργία το 112 από την 1η Ιανουαρίου

Σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί από την 1η Ιανουρίου του 2020 το σύστημα 112 για τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε σήμερα σε σχετική σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνη Τζωρτζακάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας Σταύρο Ασθενίδη, καθώς και από στελέχη των υπηρεσιών που εμπλέκονται με το 112 (Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού κ.λπ.) και παρόχων.

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης και περιλαμβάνει εξερχόμενο και εισερχόμενο σκέλος, δηλαδή σύστημα που χρησιμοποιείται από τον πολίτη και προς αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι από τη μια πλευρά, ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία επιτρέπει την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών με την αποστολή μηνυμάτων μέσω διάφορων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας.

Οι λειτουργίες του 112 από το 2020 σχετικά με το εισερχόμενο σκέλος:

  • Λειτουργία του 112 όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα
  • Η κλήση είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμη και χωρίς κάρτα SIM, καθώς και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
  • Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!