Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία σε ρότα βιώσιμης ανάπτυξης
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία σε ρότα βιώσιμης ανάπτυξης

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία σε ρότα βιώσιμης ανάπτυξης

Στο κοινό όραμα των κρατών-μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και ευημερία για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μέσα από την υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, στην Αθήνα.

Όπως είπε, για την Ελλάδα ξεχωριστό στοιχείo που καθιστά σημαντική την παρουσία της σε αυτή τη διαδικασία είναι αναμφίβολα η ναυτιλία της. Μια ναυτιλία η οποία αριθμεί 4.000 και πλέον εμπορικά πλοία, που αντιστοιχούν στο 21% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και στο 53% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική ναυτιλία «πρωταγωνιστεί στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με ανανεωμένο στόλο, λειτουργώντας με τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, κατέχοντας ξεκάθαρα ένα σημαντικό μερίδιο στην επίτευξη ορισμένων από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια ναυτιλία η οποία συμβάλει δυναμικά στη σταδιακή εφαρμογή τους έως τον ορίζοντα του 2030, αλλά και πέρα από αυτόν».

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε πως στο πλαίσιο υλοποίησης των στόχων που έχει ορίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με την ποιοτική εκπαίδευση, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τοποθετήσει από την πρώτη στιγμή πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, τόσο με υπερσύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σταδιακά, με ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, συμβάλλοντας προοδευτικά στην ποιοτική ενίσχυση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον ναυτιλιακό τομέα.

«Στόχος μας είναι η προώθηση Νόμου-πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία της ναυτικής εκπαίδευσης στο σύνολό της, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και θα τη διασφαλίζει για τα χρόνια που θα έρθουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!