Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών μετά από μελέτες βιωσιμότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών μετά από μελέτες βιωσιμότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών μετά από μελέτες βιωσιμότητας

«Προτεραιότητα θα δώσουμε στα εν εξελίξει αναπτυξιακά σχέδια που υπάρχουν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική χώρα προς τις επενδύσεις» τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου για τις πρώτες κινήσεις και τους στόχους του υπουργείου, αναφερόμενος στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, που πρόθεση της κυβέρνησης είναι, όπως είπε, να τα εκμεταλλευτεί, σημείωσε πως «θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική φιλοσοφία για την αξιοποίησή τους. Αυτό θα γίνει πρακτικά μέσα από μελέτες αξιολόγησης, βιωσιμότητας, οι οποίες θα μας υποδείξουν με ποιο μοντέλο θα προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συγκεκριμένες μελέτες εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες και στη συνέχεια θα έχουμε και τις οικονομικές παραμέτρους, οι οποίες θα προσδιορίσουν με ποιο τρόπο θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Όλα αυτά θα γίνουν με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον, στη διασφάλιση επενδύσεων και, βεβαίως, στη διασφάλιση των εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, πρόθεσή του είναι να υπάρξει άμεση επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων, κάτι που σημαίνει αναδιοργάνωση των φορέων λιμενικής διακυβέρνησης. «Εδώ υπάρχουν παθογένειες δεκαετιών, θα πρέπει το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο όσον αφορά στην αξιοποίηση των δέκα περιφερειακών λιμανιών της χώρας, τα οποία θεωρούμε ατμομηχανές οικονομικής ανάπτυξης, μέρος της αλυσίδας των διεθνών μεταφορών logistics και ενέργειας» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!