Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι πιθανές αλλαγές στον ρόλο του ESM στο επίκεντρο του Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: Οι πιθανές αλλαγές στον ρόλο του ESM στο επίκεντρο του Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: Οι πιθανές αλλαγές στον ρόλο του ESM στο επίκεντρο του Eurogroup

Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να κάνουν μια γενική συζήτηση σχετικά με τις πιθανές αλλαγές στο ρόλο του ESM.

Οι πιθανές μελλοντικές αλλαγές στον ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα είναι και το τελευταίο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να κάνουν μια γενική συζήτηση σχετικά με τις πιθανές αλλαγές στο ρόλο του ESM. Όπως σχολίασε ωστόσο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η συζήτηση αυτή ξεκινάει από «πολύ διαφορετικές απόψεις». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα σε ένα χρόνο θα υπάρξει σύγκλιση απόψεων για το ρόλο του ESM και πρόσθεσε ότι η πραγματική συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη βούλησή τους για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός του τρέχοντος έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!