Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πίτερ Ντόλμαν: Η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και όχι σε δημοφιλή μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Πίτερ Ντόλμαν: Η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και όχι σε δημοφιλή μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Πίτερ Ντόλμαν: Η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και όχι σε δημοφιλή μέτρα

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τη στήριξη των αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων, και όχι σε βραχυπρόθεσμα δημοφιλή μέτρα, υπογράμμισε ο Πίτερ Ντόλμαν, επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Ντόλμαν επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, αλλά η ανάκαμψη είναι πολύ αδύναμη. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για απαράδεκτα υψηλή ανεργία και ανεπαρκές σύστημα κοινωνικής προστασίας.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, αναφερόμενος στις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά επιτεύγματα συνοδεύθηκαν με κόστος στην ανάπτυξη και βασίζονται μεταξύ άλλων στην υποεκτέλεση επενδύσεων.

΄Οσον αφορά την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα στάθηκε στο μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας ότι παραμένει η αρνητική πιστωτική επέκταση των ελληνικών τραπεζών.

Όπως είπε, οι αγορές δείχνουν να συμφωνούν με αυτήν τη μεικτή εικόνα στην Ελλάδα, ανησυχώντας για το γεγονός ότι η χώρα είναι ουραγός της Ευρωζώνης. Αυτό, επεσήμανε, αντικατοπτρίζεται στο spread, το οποίο παραμένει το υψηλότερο στην περιοχή του ευρώ. Σημαντικό πρόβλημα χαρακτήρισε το δημογραφικό, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει, την ώρα που 470.000 νέοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!