Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πυρκαγιές σε Αττική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα
[Η Ναυτεμπορική]: Πυρκαγιές σε Αττική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα

[Η Ναυτεμπορική]: Πυρκαγιές σε Αττική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα

Φωτογρφία αρχείου

Διαδοχικά πύρινα μέτωπα εξελίσσονται από το μεσημέρι της Δευτέρας ανά τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ιτέα Φωκίδας. Επί ποδός βρίσκονται 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Παράλληλα, χαμηλή βλάστηση καίγεται στην περιοχή Άνω Βούναινα Λάρισας, όπου έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη Petzetel.

Στην Αττική υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια στο Κορωπί, όπου επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα με τη συνδρομή και εθελοντικών οχημάτων, καθώς και η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στα Νέα Παλάτια Ωρωπού Αττικής, όπου έσπευαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα Αττικής, όπου κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Προληπτικά είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Λαυρίου στο ύψος της β΄ και γ΄ εισόδου Κερατέας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα επί της οδού Αντώνη Πρέκα και στην Κακή Βίγλα, όπως και στη Δυτική Αχαΐα στην περιοχή Κάτω Αλισσός, καθώς και στην Ηλεία στην περιοχή Καρδαμάς του δήμου Ήλιδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!