Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πιο «ζεστό» το επίδομα θέρμανσης
[Η Ναυτεμπορική]: Πιο «ζεστό» το επίδομα θέρμανσης

[Η Ναυτεμπορική]: Πιο «ζεστό» το επίδομα θέρμανσης

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]
Εμπροσθοβαρώς, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, και προσαυξημένο θα δοθεί φέτος το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2019/2020.
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο, λόγω κυρίως του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε φέτος και ο οποίος κατευθύνεται αποκλειστικά στη στήριξη των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε δοθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης και υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και τη γεωγραφική ζώνη.
Ωστόσο, αυτό είχε ως συνέπεια είτε να επιδοτείται ένα μικρό μόνο μέρος του κόστους που κατέβαλε ο δικαιούχος (περί το 15%), είτε νοικοκυριά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν το μέγιστο επιτρεπτό να λαμβάνουν πολύ μικρότερη επιδότηση από αυτή που δικαιούνταν.
Φέτος όμως για να λάβει ο δικαιούχος το εν λόγω επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης αξίας ίσης, ή μεγαλύτερης, με το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος. Έτσι η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρω ύψους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!