Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: H πιο θερμή ημέρα του έτους στην Ευρώπη εντείνει τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή
[Η Ναυτεμπορική]: H πιο θερμή ημέρα του έτους στην Ευρώπη εντείνει τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή

[Η Ναυτεμπορική]: H πιο θερμή ημέρα του έτους στην Ευρώπη εντείνει τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή

Τουρίστες στην Μάλτα αναζητούν σκιά.

Ένα κύμα καύσωνα προερχόμενο από τη Σαχάρα σαρώνει την Ευρώπη, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η ήπειρος βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Με τον υδράργυρο να υπερβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε επιφυλακή σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία. Οι γερμανικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς στην ταχύτητα στις εθνικές οδούς, στο Παρίσι δόθηκε εντολή να ακινητοποιηθεί το 60% των οχημάτων, ενώ τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών ξέμειναν από ανεμιστήρες και κλιματιστικά. Στο Μιλάνο η κατανάλωση ρεύματος χτύπησε ρεκόρ και στη Ρώμη κάτοικοι και τουρίστες αναζητούσαν δροσιά στα συντριβάνια.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι πιο η θερμή του καλοκαιριού στην Ευρώπη, με τον καυτό αέρα από τη Σαχάρα να καλύπτει όλο το δυτικό κομμάτι της ηπείρου. Πέρυσι είχαμε το «τέρας της Ανατολής» ένα κύμα παγετού από τη Σιβηρία, το οποίο είχε επίσης αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή. Ο Φεβρουάριος χαρακτηρίστηκε από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο Μάιος από κρύο.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν εντείνει τη συζήτηση στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι διαδηλώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ και το κόμμα των Πρασίνων έχει δει την δύναμή του στην κάλπη να ενισχύεται σημαντικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!