Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό για τον Μάιο σύμφωνα με την Check Point
[Η Ναυτεμπορική]: Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό για τον Μάιο σύμφωνα με την Check Point

[Η Ναυτεμπορική]: Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό για τον Μάιο σύμφωνα με την Check Point

A hooded man holds a laptop computer as blue screen with an exclamation mark is projected on him in this illustration picture taken on May 13, 2017. Capitalizing on spying tools believed to have been developed by the U.S. National Security Agency, hackers staged a cyber assault with a self-spreading malware that has infected tens of thousands of computers in nearly 100 countries. REUTERS/Kacper Pempel/Illustration

Οι ερευνητές της Check Point επιβεβαιώνουν πολλαπλές προσπάθειες σάρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο για τον εντοπισμό συστημάτων που είναι ευάλωτα στην ευπάθεια BlueKeep RDP, οι οποίες ενδέχεται να είναι επιθέσεις αναγνώρισης.
Πιο αναλυτικά, η Check Point Research, το τμήμα έρευνας της Check Point Software Technologies, δημοσίευσε τον πιο πρόσφατο Παγκόσμιο Κατάλογο Απειλών για τον Μάιο του 2019. Η ερευνητική ομάδα προειδοποιεί τους οργανισμούς να ελέγχουν και να ενημερώνουν συστήματα που είναι ευάλωτα στην ευπάθεια BlueKeep Microsoft RDP (CVE-2019-0708) σε μηχανήματα που λειτουργούν με Windows 7 και Windows Server 2008, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκμετάλλευσης για επιθέσεις ransomware και cryptomining.
H ευπάθεια BlueKeep επηρεάζει περίπου 1 εκατομμύριο μηχανήματα που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, και ακόμα περισσότερα τα οποία βρίσκονται εντός δικτύων οργανισμών. Η ευπάθεια είναι κρίσιμη επειδή δεν απαιτεί την αλληλεπίδραση με τον χρήστη για να αξιοποιηθεί για κακόβουλο σκοπό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!