Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πηνελόπη Σταυροπούλου: «…στην ουσία δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια…»
[Η Ναυτεμπορική]: Πηνελόπη Σταυροπούλου: «…στην ουσία δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια…»

[Η Ναυτεμπορική]: Πηνελόπη Σταυροπούλου: «…στην ουσία δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
«Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη», «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» και «Μία κυρία των γραμμάτων» είναι οι τίτλοι των τριών έργων από τη συλλογή μονολόγων «Talking Heads» του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Άλαν Μπένετ που θα παρουσιάζονται στο Θέατρο 104, από τις 25 Οκτωβρίου (Ευμολπιδών 41, Γκάζι).

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαδάκης -μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Μια πορνογραφική σχέση» του Φιλίπ Μπλασμπάντ στο Από Μηχανής θέατρο και «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» στο θέατρο Σημείο με τον Κώστα Αρζόγλου.

Οι μονόλογοι είναι ανθρώπων της μεσοαστικής ή μικροαστικής τάξης που, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο καθένας, βρίσκονται σε προσωπικό αδιέξοδο. Ένα σύγχρονο κοινωνικό μωσαϊκό.

Και τους τρεις ρόλους των έργων, τον μεσήλικα Γκράχαμ που ζει συντροφιά με την πληθωρική μητέρα του, την αλκοολική Σούζαν παντρεμένη με τον γόη εφημέριο της ενορίας και την μπριόζα Αϊρήν, ερμηνεύει η Πηνελόπη Σταυροπούλου. Μιλήσαμε μαζί της.

Τρία έργα, τρεις μονόλογοι. Να ξεκινήσουμε από το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη»; Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τον Γκράχαμ;

«Ίσως για τον Γκράχαμ να έχω να πω τα περισσότερα, με την έννοια ότι αυτός ήταν που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ώστε να πάρω την απόφαση να παίξω και τους άλλους δύο ρόλους. Η χειριστικότητα της μητέρας του, η διακριτικότητα του ίδιου και γενικά αυτό που συνέβαινε στη ζωή του με έκαναν να θέλω να ασχοληθώ με αυτόν τον ρόλο και να γίνω η φωνή του πάνω στη σκηνή».

Στο «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» συναντάμε τη Σούζαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!