Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί
[Η Ναυτεμπορική]: Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί

[Η Ναυτεμπορική]: Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί

Ο πίνακας «Ιουδήθ και Ολοφέρνης», τον οποίο ειδικοί αποδίδουν στον Καραβάτζο και που επρόκειτο να βγει στο σφυρί αύριο Πέμπτη στη Γαλλία, δόθηκε σε ξένο αγοραστή, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος δημοπρασιών «Labarbe».

O πίνακας, του οποίου η αξία «εκτιμάτο στα 100 με 150 εκατ. ευρώ θα εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος», διευκρίνισε ανακοίνωση του Οίκου δημοπρασιών της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η συμφωνία «καλύπτεται από μια δέσμευση απορρήτου όσον αφορά την τιμή πώλησης και την ταυτότητα του αγοραστή», διευκρίνισε ο Οίκος, που είχε ανακαλύψει τον πίνακα μέσα σε μια σοφίτα στην Τουλούζη, το 2014.

«Γίναμε αποδέκτες μιας προσφοράς για την οποία ήταν αδύνατον να μην ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες του πίνακα. Το γεγονός ότι αυτή η προσφορά προέρχεται από έναν συλλέκτη που συνδέεται με ένα μεγάλο Μουσείο έπεισε αυτόν που τον πουλούσε να την δεχτεί», υπογράμμισε σε ανακοίνωση ο ειδικός στους πίνακες Ερίκ Τυρκίν, από τον οποίο ζητήθηκε να αξιολογήσει το έργο μερικές ημέρες μετά την ανακάλυψή του.

«Είναι καθήκον μας να δεχτούμε την απόφαση του πωλητή-πελάτη μας», πρόσθεσε ο δημοπράτης Μαρκ Λαμπάρμπ.

Μετά την ανακάλυψή του, το γαλλικό κράτος κατέταξε, το 2016, τον πίνακα στην κατηγορία του «εθνικού θησαυρού» εμποδίζοντας την πώλησή του στο εξωτερικό έως τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο, το κράτος άφησε τελικά να εκπνεύσει η προθεσμία κατά την οποία μπορούσε το ίδιο να αποκτήσει το έργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!