Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι ψηφίζουν τελικά στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ;
[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι ψηφίζουν τελικά στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ;

[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι ψηφίζουν τελικά στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ;

Οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι μετά την επώδυνη ήττα του 2016 στις προεδρικές εκλογές, έχουν τώρα την ευκαιρία για δυναμική επιστροφή διεκδικώντας τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και διατηρώντας ελπίδες και για τη Γερουσία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ωστόσο έχουν μία μεγάλη πρόκληση να υπερκεράσουν: τη χαμηλή συμμετοχή. Οι δημογραφικές ομάδες, που παραδοσιακά στηρίζουν Δημοκρατικούς, τείνουν να εμφανίζονται λιγότερο στην κάλπη για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο αμερικανικός πληθυσμός είναι ολοένα και πιο διαφοροποιημένος, με τις εκτιμήσεις βάσει των δημογραφικών τάσεων να θέλουν την πλειονότητα των πολιτών να μην είναι λευκοί έως το 2045. Ωστόσο το εκλογικό σώμα των ενδιάμεσων εκλογών είναι σε ποσοστό 76% λευκό και η μέση ηλικία του περίπου 17 χρόνια μεγαλύτερη από εκείνη του συνολικού πληθυσμού.

Στις προεδρικές εκλογές του 2016 το 73% των ψηφοφόρων ήταν λευκοί. Το 57% εξ αυτών επέλεξαν τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο. Στις ενδιάμεσες εκλογές τα δημογραφικά στοιχεία φαίνεται να ευνοούν ακόμη περισσότερο τους συντρητητικούς υποψηφίους.

Σε εκείνες του 2014 η συμμετοχή ήταν η χαμηλότερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με το ποσοστό των λευκών να ανέρχεται στο 76%.

Οι Δημοκρατικοί ευελπιστούν βέβαια ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Εκτιμούν ότι οι νέοι δεν θα αδιαφορήσουν, αλλά θα πάνε στις κάλπες για μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, όπως τη χαρακτηρίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!