Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντούν για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντούν για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντούν για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

«Θέλει μεγάλο θράσος να λες ότι μέσω του Συντάγματος εξασφαλίζεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όταν ο ίδιος ο κ. Βρούτσης σήμερα στη Βουλή είπε ότι ο μέσος όρος παροχής ανά νοικοκυριό είναι 213 ευρώ μηνιαίως. Αυτό το μέλλον αξιοπρεπούς διαβίωσης μας επιφυλάσσει ο κ. Μητσοτάκης ;» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε άτυπη ενημέρωση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί, σε σχέση με την πολιτική της Ν.Δ., πως:

«- Συνταγματοποιούν τα Μνημόνια και τις συνταγές του ΔΝΤ, που ήθελε κόψιμο των επιδομάτων κατά ένα δισ. και να τα ενσωματώσουμε στο ΕΕΕ.

- Το ΕΕΕ ορίζεται αυθαίρετα από κάθε κυβέρνηση, ανάλογα με τι ποσό μπορεί να διαθέσει για την ακραία φτώχεια. Γι’ αυτό δεν συνταγματοποιήθηκε από καμία χώρα.

- Η πρόταση της Ν.Δ. είναι η συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού, δημιουργεί παγίδα φτώχειας και είναι μηχανισμός συμπίεσης του κατώτατου μισθού.

- Το 2017 όταν εφαρμόστηκε το ΚΕΑ το έπαιρναν 700.000 άτομα. Σήμερα, κατά ομολογία του κ. Βρούτση, το παίρνουν 450.000 άτομα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των πολιτικών του μείωσε την ακραία φτώχεια.

- Το ποιος νοιάζεται για τους φτωχούς, το παιδί, τους ανάπηρους, τους χωρίς ιδιόκτητη στέγη, τους ηλικιωμένους το ξέρει ο ελληνικός λαός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!