Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Προανακριτικής: Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη νομιμότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Προανακριτικής: Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη νομιμότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Προανακριτικής: Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη νομιμότητα

«Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής», αναφέρουν πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής που τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζουν τη συγκεκριμένη απόφαση , οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα» υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν έχει εξετασθεί παρόμοιο αίτημα και ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου.

Ανέφεραν, ειδικότερα, ότι στην περίπτωση της εξεταστικής για το Βατοπέδι είχε ζητηθεί, από τη ΝΔ, η εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξετασθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική και είχαν εξετασθεί σε προηγούμενη διαδικασία.

Τότε, το επιστημονικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν άτομα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι και μέλη. «Τη γνωμοδότηση εκείνη είχε στηρίξει και ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης», υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι «και το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε τότε τη γνωμοδότηση εκείνη και αποχώρησαν από την επιτροπή τα δύο μέλη του».

«Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή που επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε. Τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής» προσθέτουν πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!