Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Ν.Δ.: Παίρνουν από τους Έλληνες 10 ευρώ για να τους γυρίσουν πίσω το 1
[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Ν.Δ.: Παίρνουν από τους Έλληνες 10 ευρώ για να τους γυρίσουν πίσω το 1

[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Ν.Δ.: Παίρνουν από τους Έλληνες 10 ευρώ για να τους γυρίσουν πίσω το 1

Με ένα μακροσκελές non paper σπεύδει η Ν.Δ. να αποδομήσει τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγές από την Πειραιώς αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας «έκανε σοβαρή προσπάθεια να εμφανίσει πλασματικά μεγάλο το προσφερόμενο ποσό που “θα μοιράσει” (1,4 δισ. ευρώ)». «Ωστόσο», συμπληρώνουν, «το “κοινωνικό μέρισμα” είναι στην ουσία μόνο το μισό. Κοινωνικό μέρισμα είναι μόνο το πρώτο μέτρο από όσα εξήγγειλε, δηλαδή τα 720 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά που έχουν μέχρι 18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μέχρι 180.000 ευρώ».

«Αυτό», συνεχίζουν, «σημαίνει 212 ευρώ για καθέναν από τα 3,4 εκατομμύρια δικαιούχους», ενώ, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, τονίζουν ότι την περίοδο 2015 – 2017 «η κυβέρνηση έχει πάρει από τις τσέπες των πολιτών 7,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα λιτότητας που έχει ήδη εφαρμόσει».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «κατ’αναλογία, ο κ. Τσίπρας παίρνει 10 ευρώ από το πορτοφόλι των Ελλήνων, για να τους γυρίσει πίσω ένα κέρμα 1 ευρώ τον Δεκέμβριο. Το οποίο τελικά θα το ξαναπάρει πίσω από τον Ιανουάριο. Γιατί, στα 7,5 δισ. ευρώ των μέτρων θα προστεθούν και νέα 1,9 δισ. ευρώ με τον Προϋπολογισμό του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!