Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Μαξίμου: Ανατροπή των οικονομικών θεωριών από τα Syrizonomics του Τσίπρα
[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Μαξίμου: Ανατροπή των οικονομικών θεωριών από τα Syrizonomics του Τσίπρα

[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές Μαξίμου: Ανατροπή των οικονομικών θεωριών από τα Syrizonomics του Τσίπρα

Για επιχείρηση αλλαγής από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, των βασικών παραδοχών της παγκόσμιας οικονομικής θεωρίας το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας την Κυριακή επιχείρησε να μας “αποδείξει” ότι έχουν ήδη μειωθεί τα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς μάλιστα να το καταλάβει κανένας. Ούτε καν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος».

«Αυτό που δεν κατάφεραν να λύσουν οι μεγάλοι δάσκαλοι της οικονομικής θεωρίας, όσοι έσπαγαν (ματαίως και επί αιώνες) το κεφάλι τους για να βρουν ένα τρόπο να ανακουφίσουν τον πλανήτη από τη φτώχεια το έλυσε με μια απλή σκέψη ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτα αυξάνεις τους μισθούς και μετά έρχεται η ανάπτυξη», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Όπως τόνισαν «η ακριβής διατύπωση είναι η εξής: “Στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη”».

Η αλήθεια είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι υπάρχουν χώρες που δοκιμάστηκε το μοντέλο του πρώην Πρωθυπουργού.

«Τι συνέβη; Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε τετοιο βαθμο που εξαφανίστηκαν από τα καταστήματα οι βαλίτσες καθώς οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να κουβαλούν με αυτές τα χαρτονομίσματα που χρειάζονταν για να αγοράσουν π.χ. ένα κουτί γάλα. Για παράδειγμα, στη Ζιμπάμπουε ο πληθωρισμός έφτασε το 2008 στο 79.600.000.000% και οι τιμές διπλασιάζονταν με την πάροδο μόλις 24 ωρών».

Δισεκατομμύρια, όμως, κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες και κατά την περίοδο της κατοχής, επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!