Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πιέσεις για τα ομόλογα, νευρικότητα στις μετοχές δια χειρός… Σουηδίας
[Η Ναυτεμπορική]: Πιέσεις για τα ομόλογα, νευρικότητα στις μετοχές δια χειρός… Σουηδίας

[Η Ναυτεμπορική]: Πιέσεις για τα ομόλογα, νευρικότητα στις μετοχές δια χειρός… Σουηδίας

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων, όπως και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Υπό ελαφρά πίεση βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α., που όπως πετυχαίνει να κρατήσει τις 900 μονάδες. Στην αγορά κρατικού χρέους από την άλλη επικρατούν ρευστοποιήσεις με τις τιμές σε πτώση και τις αποδόσεις στην ανιούσα.

Στις 13:41 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει ανεπαίσθητη άνοδο (0,01%), έχοντας καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κινηθεί μεταξύ -0,1% και +0,2%. Οριακή είναι επίσης η μεταβολή για τον CAC 40 στο Παρίσι και τον FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ στο +0,1% είναι ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Στη Φραγκφούρτη ο DAX είναι σταθερά σε αρνητικό έδαφος, αλλά με πολύ μικρές απώλειες (- 0,4%).

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,37% διαμορφώνεται στις 902,25 μονάδες. Κόντρα στο κλίμα που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται από χαμηλό όγκο συναλλαγών, ο τζίρος στην Αθήνα έχει ήδη ανέβει στα 36 εκατ. ευρώ.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος προσωπικής φροντίδας, με πτώση άνω του 2%. Ο τραπεζικός από την άλλη εμφανίζει μικρή πτώση της τάξης του 0,25%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος ακίνητης περιουσίας με κέρδη άνω του 1%, ενώ ακολουθούν οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας (+0,65%) και πετρελαίου (+0,5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!