Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποια μέτρα προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Ποια μέτρα προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Ποια μέτρα προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης υπέρ της εκ νέου αναβολής στην επιβολή του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων είναι ότι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στην κτηματαγορά θα είναι πολύ μεγάλη συγκριτικά με το δημοσιονομικό όφελος.

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Αντιλαϊκά μέτρα με περιορισμένο δημοσιονομικό όφελος, αλλά εξαιρετικά αρνητική επίπτωση στην κοινωνία θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση και ήδη αναζητά τον τρόπο να αναβάλει την ενεργοποίησή τους χωρίς να μπει για μια ακόμη φορά στη διαδικασία επιβολής «ισοδύναμων μέτρων».

Ο κατάλογος περιλαμβάνει την αύξηση του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου που εξακολουθούν να διατηρούν το ειδικό καθεστώς, την επιβολή του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, την πραγματική εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις εμπορικές, αλλά και τη νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, μέσα από την αναπροσαρμογή των χρεώσεων για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Το δημοσιονομικό κόστος από τη μη επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων εκτιμάται ως ιδιαίτερα χαμηλό, καθώς:

1. Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά πολύ δύσκολα θα αποδώσει περισσότερα από 40-50 εκατ. ευρώ, καθώς τα περισσότερα από τα νησιά που έχουν απομείνει στο ειδικό καθεστώς είτε δεν είναι τουριστικοί προορισμοί πρώτης γραμμής είτε έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (π.χ. σεισμός στην Κω) είτε (και) από το προσφυγικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!