Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πετρούπολη: Αντί αγιασμού, κατάληψη σχολείου από γονείς-μαθητές
[Η Ναυτεμπορική]: Πετρούπολη: Αντί αγιασμού, κατάληψη σχολείου από γονείς-μαθητές

[Η Ναυτεμπορική]: Πετρούπολη: Αντί αγιασμού, κατάληψη σχολείου από γονείς-μαθητές

Δεν τελέστηκε αγιασμός το πρωί σε σχολική μονάδα της Πετρούπολης, όπου πρόκειται να συστεγαστούν δύο Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Γονείς και μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ της περιοχής προχώρησαν από το πρωί σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου, αντιδρώντας στην απόφαση για συστέγαση των δύο σχολείων και τη συνακόλουθη λειτουργία τους με διπλοβάρδιες πρωί-απόγευμα.

Το θέμα ανέκυψε μετά την ανάδειξη, από κλιμάκιο των ΚΤΥΠ, προβλήματος στατικότητας του κτηρίου που στεγάζει το 2ο ΓΕΛ, εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου, αλλά και της παλαιότητας του κτηρίου, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο προς χρήση.

Την απόφαση της προσωρινής συστέγασης του εν λόγω σχολείου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών έλαβε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοβάρδιες, επελέγη ως λύση η στέγαση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ σε κοντέινερ που αναμένεται να τοποθετηθούν στην αυλή του 1ου. Με αυτή τη λύση συμφωνούν οι μαθητές και οι γονείς και των δύο σχολείων. Ήδη, σήμερα το πρωί η τεχνική υπηρεσία του δήμου και κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησαν σε αποτύπωση του χώρου, προκειμένου να γίνει άμεσα η εγκατάσταση των κοντέινερ.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει υποσχεθεί την άμεση μεταφορά των οικίσκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!