Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τ. Πετρόπουλος: «Όχι» στην αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης
[Η Ναυτεμπορική]: Τ. Πετρόπουλος: «Όχι» στην αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης

[Η Ναυτεμπορική]: Τ. Πετρόπουλος: «Όχι» στην αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης

Τα σχέδια για τον τεμαχισμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης που προβάλλουν οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος και διάφοροι φορείς και η κατάργηση του σχετικού νόμου 4387/16 «οδηγούν είτε σε παραγωγή νέων ελλειμμάτων του δημοσίου, εάν το κόστος μετάβασης καλυφθεί από το δημόσιο υπέρ των ασφαλιστικών εταιρειών είτε σε νέες περικοπές συντάξεων, καθώς και σε νέα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα», τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος,

Μιλώντας στην ημερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με θέμα «Συντάξεις και Ανάπτυξη», ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως «η αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης βλάπτει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή». Αυτό, όπως είπε, «αποδείχθηκε στα χρόνια της κρίσης, όταν μείωσαν εισφορές και ισχυρίζονταν ότι η μείωση μισθών και συντάξεων επιφέρει ανάπτυξη. Συνέβη, όμως, το αντίθετο. Οι διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων και η ακαριαία μείωση των μισθών, από τον Φεβρουάριο του 2012, αλληλεπιδρούσαν σε μία όλο και ταχύτερη κατάρρευση της οικονομίας και μεγέθυνση της ύφεσης, με την ανεργία να εκτοξεύεται στο 28%».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η κοινωνική ασφάλιση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι δημόσια, αναδιανεμητική, καθολική και πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτήν. «Δεν επιδέχεται εξαιρέσεις», διευκρίνισε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής, αναδιανεμητικής κοινωνικής ασφάλισης, σημαίνει κατάρρευση και των συντάξεων και της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!