Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το πετρέλαιο «έρμαιο» της καταιγίδας των αγορών
[Η Ναυτεμπορική]: Το πετρέλαιο «έρμαιο» της καταιγίδας των αγορών

[Η Ναυτεμπορική]: Το πετρέλαιο «έρμαιο» της καταιγίδας των αγορών

Η «καταιγίδα» των αγορών παρέσυρε στη δίνη της και το πετρέλαιο, με τις τιμές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση του 2019 και τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ να τρέπει τους επενδυτές σε φυγή. H τιμή του μπρεντ υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και τα 68,35 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού έκανε «βουτιά» 5%, στα 58 δολάρια το βαρέλι, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τις 24 Δεκεμβρίου.

Το κλίμα απαισιοδοξίας για τις προοπτικές του παγκόσμιου εμπορίου επιτάχυνε την κατρακύλα των τιμών, μετά και την αιφνίδια αύξηση των αμερικανικών απιθεμάτων αργού.

Ο Μάιος εξελίσσεται για το πετρέλαιο ως ο χειρότερος μήνας του 2019, με μηνιαίες απώλειες, μετά τη δραματική κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή και την πιθανότητα ο ΟΠΕΚ να παρατείνει τη συμφωνία για τη μείωση της προσφοράς, η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων μετριάζει τις συγκεκριμένες ανησυχίες.

Η υποχώρηση των τιμών προβληματίζει τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, που στηρίζονται στις εξαγωγές πετρελαίου για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού. Από την άλλη, το φθηνό πετρέλαιο είναι «ανάσα» για τις χώρες εισαγωγής καυσίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!