Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Περού: Μυστηριώδης θάνατος 10.000 βατράχων απειλουμένου είδους στη λίμνη Τιτικάκα
[Η Ναυτεμπορική]: Περού: Μυστηριώδης θάνατος 10.000 βατράχων απειλουμένου είδους στη λίμνη Τιτικάκα

[Η Ναυτεμπορική]: Περού: Μυστηριώδης θάνατος 10.000 βατράχων απειλουμένου είδους στη λίμνη Τιτικάκα

Το είδος έχει χαρακτηριστεί ως «κρίσιμα απειλούμενο» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, η οποία εκτιμά ότι ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά 80% τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι αξιωματούχοι άγριας ζωής στο Περού διερευνούν το μαζικό θάνατο χιλιάδων σπάνιων βατράχων κοντά στα σύνορα με την Βολιβία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ντόπιων, περίπου 10.000 βάτραχοι της λίμνης Τιτικάκα έχουν βρεθεί νεκροί, τόσο στη λίμνη όσο και σε παρακείμενα ποτάμια. Τα άκρως απειλούμενα αμφίβια πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους από τα μολυσμένα νερά των βιοτόπων τους.

Μετά την εμφάνιση χιλιάδων νεκρών βατραχιών στην επιφάνεια του ποταμού Κοάτα στο νότιο Περού τις τελευταίες ημέρες, η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Φύσης (Serfor) ξεκίνησε να ερευνά τις συνθήκες πίσω από το ανησυχητικό φαινόμενο.

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις κατοίκων και δείγματα που λήφθηκαν κατά τις ημέρες μετά το περιστατικό, πιστεύεται ότι περισσότερα από 10.000 βατράχια επλήγησαν σε μία έκταση περίπου 50 χιλιομέτρων», αναφέρει η υπηρεσία σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Το περιστατικό ανέφερε πρώτη μια περιβαλλοντική ομάδα με το όνομα «Επιτροπή κατά της μόλυνσης του ποταμού Κοάτα», η οποία κατηγορεί τις αρχές ότι αγνοούν τη σοβαρή ρύπανση του ποταμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!