Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι περισσότεροι τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη γίνονται στις διακοπές
[Η Ναυτεμπορική]: Οι περισσότεροι τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη γίνονται στις διακοπές

[Η Ναυτεμπορική]: Οι περισσότεροι τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη γίνονται στις διακοπές

Αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που έχουν τους περισσότερους τραυματισμούς, ο γιατρός επισημαίνει ότι είναι μεταξύ 16-30 ετών. Ωστόσο, οι τραυματισμοί δεν είναι σπάνιοι στους νέους ηλικίας έως 14 ετών ούτε σε αυτούς που έχουν ξεπεράσει τα 70.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Πολυετής μελέτη που έγινε με στόχο να αναδείξει το σοβαρό αντίκτυπο των ατυχημάτων στη ζωή μας διαπίστωσε ότι οι τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη είναι οι αυτοί που συμβαίνουν πιο τακτικά σε περίπτωση ενός ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα των μελετών αυτών, που αναλύουν στοιχεία από το 1940 και μετά, δείχνουν ότι τα ατυχήματα στον αθλητισμό ευθύνονται για τους περισσότερους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης με το 10% εξ αυτών να σχετίζονται με τις καταδύσεις.

Ως εκ τούτου οι ειδικοί θεωρούν ότι οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πιο επικίνδυνοι για τραυματισμό στη σπονδυλική.

Όπως μας εξηγεί περαιτέρω ο Δρ. Κωνσταντίνος Σταραντζής, χειρουργός σπονδυλικής στήλης, διευθυντής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του North Staffordshire και επιστημονικός διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος σπονδυλικής της Osteon Orthopedic & Spine Clinic, οι τραυματισμοί αυτοί προκύπτουν έπειτα από κάθετη συμπίεση των σπονδύλων, από υπερέκταση ή υπερβολική κάμψη τους, αλλά και από συστροφή του κορμού κατά την πρόσκρουση στο βυθό. Οι περισσότεροι, όπως λέει, συμβαίνουν από την κακή εκτίμηση του δύτη για το βάθος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!