Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Περισσότερα τα περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα το 2018
[Η Ναυτεμπορική]: Περισσότερα τα περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα το 2018

[Η Ναυτεμπορική]: Περισσότερα τα περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα το 2018

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγη στις 27 Δεκεμβρίου 2018 νωρίς το πρωί έξω από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης.

Συνολικά 591 περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας καταγράφηκαν το 2018 στην Ελλάδα, αύξηση 6% σε σχέση με το 2017, διαπιστώνει η σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, ανά θρήσκευμα, επρόκειτο για:

- Χριστιανισμός: 569 περιστατικά πάσης φύσεως (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπές βεβηλώσεις).

Ειδικότερα:

- Στην Ορθόδοξη Εκκλησία σημειώθηκαν 564 περιστατικά (το 95% επί των συνολικών περιστατικών), αρκετά από τα οποία, πέραν του κατά περίπτωση ειδικότερου ποινικού τους χαρακτηρισμού, φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, συμπεριλαμβανομένου του απροειδοποίητου τρομοκρατικού χτυπήματος της 27ης Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων – παρά το ότι οι τρομοκράτες επιδίωκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανάληψη ευθύνης – μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση σε θρησκευτικό χώρο με διακηρυγμένο σκοπό την πρόκληση νεκρών, σε επίθεση που, σύμφωνα με την έκθεση, στράφηκε εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

- Ένα περιστατικό αφορά στην Καθολική Εκκλησία.

- Τρία περιστατικά σχετίζονταν με Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!