Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Περιορισμοί από το Πεκίνο για πλοία σε κινεζικά ύδατα
[Η Ναυτεμπορική]: Περιορισμοί από το Πεκίνο για πλοία σε κινεζικά ύδατα

[Η Ναυτεμπορική]: Περιορισμοί από το Πεκίνο για πλοία σε κινεζικά ύδατα

Περιορισμούς και επιπλέον εισαγωγικά τέλη στην αποστολή ναυτιλιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών σε πλοία που βρίσκονται σε κινεζικά λιμάνια επιβάλλει η Κίνα, σύμφωνα με εγκύκλιο που μετέφρασε ο Rina.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Σειρά περιορισμών και τελών επιβάλλει η Κίνα, στην αποστολή ναυτιλιακού εξοπλισμού και στην παροχή υπηρεσιών σε πλοία που βρίσκονται σε κινεζικά ύδατα. Το θέμα αυτό ανέδειξε ο Ιταλικός Νηογνώμονας (Rina), μέσω ανεπίσημης μετάφρασης της εγκυκλίου των κινεζικών αρχών, η οποία και έχει διανεμηθεί στο μεγάλο λιμάνι και έχει προκαλέσει ανησυχία. Την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας ζήτησε με επιστολή το ΕΒΕΠ και το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο τίθενται περιορισμοί στην παροχή υπηρεσιών από ξένες επιχειρήσεις σε πλοία που βρίσκονται στην Κίνα. Περιορισμοί που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την ίδρυση γραφείων στην ασιατική χώρα ή και με την επιβολή δασμών εισαγωγής. Γεγονός που προκαλεί de facto προβλήματα στην ομαλή παροχή υπηρεσιών, μεταξύ άλλων, και από τις ελληνικές επιχειρήσεις προς τα ελληνόκτητα πλοία, σε κινεζικό έδαφος.

Ήδη το ΕΒΕΠ έχει αποστείλει επιστολή προς την πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Τσιγιουέ Τσανγκ στην οποία χαρακτηρίζει σημαντικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με ναυτιλιακές εταιρείες και στέλνουν ανταλλακτικά, εξοπλισμό και συνεργεία τοποθέτησής τους σε ελληνόκτητα πλοία, στα λιμάνια της Κίνας, μετά την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου των αρχών της Κίνας (2019) 172 Management Regulations for Ship Maintenance and Testing Service Suppliers.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!