Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα πεδία ανταγωνισμού μεταξύ των ΟΛΠ και ΟΛΘ
[Η Ναυτεμπορική]: Τα πεδία ανταγωνισμού μεταξύ των ΟΛΠ και ΟΛΘ

[Η Ναυτεμπορική]: Τα πεδία ανταγωνισμού μεταξύ των ΟΛΠ και ΟΛΘ

Η εν εξελίξει ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγήσει στην ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr
Την ένταση του λιμενικού ανταγωνισμού μεταξύ των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας αναμένεται να σηματοδοτήσει η αναμενόμενη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, οι εξελίξεις στον ΟΛΘ καθυστερούν, με την κοινοπραξία που επικράτησε στον διεθνή διαγωνισμό να ζητεί μικρή αναβολή για γραφειοκρατικούς -όπως σημειώνει η ίδια- λόγους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές μεταξύ των εταίρων της κοινοπραξίας. Η αγορά, από την πλευρά της, περιμένει να εισπράξει τις ωφέλειες από τον ανταγωνισμό που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο λιμάνια για τις αγορές-στόχους των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αγορές – στόχοι

Οι δύο πλευρές μπορεί να μην το αναφέρουν καθαρά, αλλά όταν περιγράφουν τους σχεδιασμούς τους, είτε σε υποψήφιους πελάτες, είτε δημόσια, το επισημαίνουν. Ο ΟΛΘ έχει σαν βασική του αγορά τα Βαλκάνια και θέλει να αναπτυχθεί προς την Κεντρική Ευρώπη, καθώς και να αφαιρέσει φορτία από τη Μαύρη Θάλασσα. Την ίδια στόχευση έχει όμως και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!