Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Παυλόπουλος – Τζινπίνγκ: «Κατανόηση από την πλευρά της Κίνας» για την κυπριακή ΑΟΖ
[Η Ναυτεμπορική]: Παυλόπουλος – Τζινπίνγκ: «Κατανόηση από την πλευρά της Κίνας» για την κυπριακή ΑΟΖ

[Η Ναυτεμπορική]: Παυλόπουλος – Τζινπίνγκ: «Κατανόηση από την πλευρά της Κίνας» για την κυπριακή ΑΟΖ

Οι ελληνοκινεζικές σχέσεις, αλλά και η συνεργασία της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί στο Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο κ. Παυλόπουλος έθεσε προς τον πρόεδρο της Κίνας και το ζήτημα του Κυπριακού και της κυπριακής ΑΟΖ, με φόντο και τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση, υπήρξε κατανόηση από την πλευρά της Κίνας.

«Οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον φίλο κ. Σι Τζινπίνγκ μου έδωσαν την δυνατότητα να εκθέσω τις θέσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Κίνα, αλλά και με τις σχέσεις της Κίνας γενικότερα. Γιατί εμείς οι Έλληνες, όπως εξήγησα στον Κινέζο πρόεδρο, βλέπουμε την Ελλάδα ως μέρος της διεθνούς κοινότητας, ως εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε και ως προς τις σχέσεις μας με την Κίνα» ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση.

Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα μας επιδιώκει «τις καλύτερες κατά το δυνατόν σχέσεις με την Κίνα, πάντοτε όμως με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο, και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Είναι προς όφελος, και της Κίνας και της Δύσης και της Ευρώπης να συνεργασθούν πάνω σ΄αυτή την κατεύθυνση, γιατί αυτή η οικονομική συνεργασία θα είναι η βάση για μια ευρύτερη συνεργασία και συνδημιουργία σε διεθνές επίπεδο, κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη όλοι» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας πως βάση αυτής της συνεργασίας μπορεί και πρέπει να είναι ο Διάλογος των Πολιτισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!