Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Π. Παυλόπουλος εγκαινίασε στο Τελλόγλειο τις εκθέσεις Ντελακρουά και Φιλιποτό
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Π. Παυλόπουλος εγκαινίασε στο Τελλόγλειο τις εκθέσεις Ντελακρουά  και Φιλιποτό

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Π. Παυλόπουλος εγκαινίασε στο Τελλόγλειο τις εκθέσεις Ντελακρουά και Φιλιποτό

Ευγένιος Ντελακρουά, Επεισόδιο του ελληνικού αγώνα, λάδι σε μουσαμά.

Η ελληνογαλλική φιλία είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια στις εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», που εγκαινιάστηκαν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου,  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής και Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με Μουσεία και πολιτιστικούς Οργανισμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Δίνοντας ακριβώς έμφαση στους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, κ. Παυλόπουλος άνοιξε την ομιλία του στα γαλλικά τονίζοντας: «Αυτή η διπλή έκθεση σφραγίζει πολλούς αιώνες ελληνογαλλικής φιλίας. Πέρυσι, γευτήκαμε τους καρπούς αυτής της φιλίας γιατί, χάρη στην αποφασιστική υποστήριξη της Γαλλίας, η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της στην Ευρώπη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτή η φιλία έχει ένα μεγάλο μέλλον και οδηγεί προς έναν κοινό στόχο, προς την Ευρώπη μας, την Ευρώπη του πνεύματος και των ιδεών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα επαινετικός όσον αφορά στον ρόλο του Τελλογλείου, το οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά για την Ελλάδα και την Ευρώπη», καθώς και στη συνεργασία του με το ΑΠΘ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!