Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Paul Antoine Briat: Η Αθήνα είναι η τέλεια πόλη για το YellowKorner
[Η Ναυτεμπορική]: Paul Antoine Briat: Η Αθήνα είναι η τέλεια πόλη για το YellowKorner

[Η Ναυτεμπορική]: Paul Antoine Briat: Η Αθήνα είναι η τέλεια πόλη για το YellowKorner

«Αντί να προσφέρεις 10 αντίτυπα για 5.000 ευρώ, επιλέγεις να εκδώσεις 1.000 αντίτυπα για 50 ευρώ».

Τον Σεπτέμβριο συνόδευσε τον Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Τρεις μήνες μετά εγκαινιάζει ελληνική γκαλερί YellowKorner. Ο Γάλλος επιχειρηματίας Paul Antoine Briat περιγράφει στη «Ν» την ιδέα της εύκολης και φτηνής πρόσβασης σε έργα φωτογραφικής τέχνης, εκφράζει την εκτίμηση ότι είναι η ώρα της επανεπένδυσης στην Ελλάδα και μοιράζεται τις προσδοκίες του από την οικονομική πολιτική της νέας γαλλικής κυβέρνησης. Ο ίδιος στέλνει μήνυμα στο κράτος: «Σταμάτα να είσαι ο παίκτης. Γίνε προπονητής και διαιτητής».

Tι είναι το Yellow Korner και πού στηρίζεται η ιδέα;

Το Yellow Korner δημιουργήθηκε το 2006 από δύο φίλους, τον Alexandre de Metz κι εμένα. Ήμασταν και οι δύο από τα παιδικά μας χρόνια παθιασμένοι για τη φωτογραφία. Μέσα από αυτήν τη συνάντηση προέκυψε μια ιδέα και μια φιλοδοξία: να καταστήσουμε την τέχνη της φωτογραφίας προσβάσιμη για όλους και το YellowKorner κορυφαίο εκδότη καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

To concept λοιπόν προκύπτει από μια πολύ απλή εξίσωση: αντί να προσφέρει 10 αντίτυπα για 5.000 ευρώ, το YellowKorner επιλέγει να εκδώσει 1.000 αντίτυπα για 50 ευρώ, διατηρώντας συγχρόνως αδιάβλητες προδιαγραφές ποιότητας για όλες τις εκτυπώσεις, τα τελειώματα και την επιλογή των φωτογράφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!